Maja Hurtigh

Medie- och Kommunikationsvetare

Naturgummistövlar för barn

Igår blev det ramaskri bland småbarnsföräldrar när Svenska Dagbladet skrev om att forskning visat koppling mellan perfluorerade ämnen/gifter och febriga barn

Genast blev en av följdfrågorna ”var finns det då giftfria/flourcarbon-fria regnkläder till barn?”. För er som i lördags läste om Kaxs flourcarbon-fria regnkläder hos mig, här på bloggen, kan ju andas ut och slappna av 🙂 Vi här har koll på läget! 


Tretorns gula naturgummi-stövlar 

När jag skulle inhandla gummistövlar till E så sökte jag med ljus och lykta efter Tretorns gula naturgummistövlar. E har nu storlek 23 och just den storleken var förstås slut i alls fysiska butiker jag kunde komma på i Göteborg och i alla nätbutiker. En av få gånger som Google svikit mig! 

Men förutom att dom gula är naturgummistövlar så ville jag välja dom av rent stilistiska skäl. (Fint med gula stövlar till resten av Es regnkläder) Men när dom gula inte fanns så fick det istället bli Vikings blåa naturgummistövlar, som jag hittills varit supernöjd med! 

Att välja naturgummistövlar istället för vanliga gummistövlar är ett bättre alternativ för miljön. Läs gärna mer om naturgummins egenskaper på SkogsSverige. 


Vikings blå naturgummistövlar


… Men som ni kan se ovan så var jag förstås ändå snabb med att samtidigt snabbt klicka hem dom gula gummistövlarna, i storlek 24. ✨

2 kommentarer

  1. Har alla gummistövlar från treton naturgummi? ☺️

Hur går dina tankar om ämnet?

© 2018 Maja Hurtigh

Tema av Anders NorenUpp ↑

%d bloggare gillar detta: