Ska det vara såhär? 

Stor igenkänning på Cissi Wallins blogginlägg ”När man vill lobotomera barnen” som är ett svarsinlägg på Andrev Waldens krönika ”Jag har blivit föräldern jag brukade hata”. 

Hur bra förälder man än är så kommer man en dag ändå troligtvis stå där i mataffärens kassakö med en knodd som har en total melt down. När jag återberättar diverse skrikfester sonen ägnat sig åt så skrockar mina föräldrar glatt med orden ”Det stavas karma”, med den diskreta fingervisningen till att jag var ett oerhört temperamentsfullt barn när jag var liten. 

Ska det vara såhär” tänkte jag en hel del första året, men nu har jag äntligen kommit in i ”nya livet”-lunken. Jag har köpt öronproppar (ett par i varje väska), fyller ständigt vagnen med nya mutor (i form av bananer, smoothies, bullar, kakor och böcker i oändlighet) och blir mer och mer tålmodig. Samt bryr mig mindre och mindre om vad andra kan tänkas tycka. 

Nu njuter jag istället. Njuter av det underbara i att vara älskad för vem jag är och inte för hur trendiga kläder jag har, hur smal jag är eller huruvida jag vet vart och när nästa stora festival är eller inte. Njuter av den tiden jag får med mitt barn och vad han lär mig. Njuter av att jag lär mig vara mer tålmodig och klok tack vare den personen jag försöker fostra. Ofta känner jag att jag uppfostrar mig själv lika mycket som sonen när motgångarna visar sitt fula tryne. Och omfamnar möjligheten för mig att bli en bättre människa om jag lyckas växa genom att hantera diverse situationer lite bättre för varje gång. Vissa dagar känner man sig ju bara rakt igenom värdelös, men då får man fälla en tår, krama sig själv och tänka att man i alla fall försöker och att imorgon är en ny dag med nya möjligheter att hantera situationen bättre. 

Vissa dagar undrar jag hur jag egentligen tänkte när jag valde att bli förälder. Andra dagar tänker jag på hur mycket ångest jag kunde känna när jag inte hade barn och längtade efter det – samtidigt som jag fyllde livet med meningslösa middagar på Fotografiska. 

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.