Kaxs – Giftfria regnkläder

Kappahls/Kaxs vindtäta regnjacka med 10 000 Vattenpelare

När jag sökte regnkläder till E så hade jag mina vanliga krav på att kläderna skulle 1) vara bekväma 2) miljövänliga 3) genusmedvetna och – i detta fallet – 4) VATTENTÄTA och vindtäta! 

Eftersom sonen har en yttertröja i ull så behövde regnkläderna inte vara fodrade, utan bara vattentäta och vindtäta. 

Kaxs (som finns att köpa på Kappahl) är ett väldigt pålitligt märke i miljöperspektivet (fluorcarbon-fria) och vinner ofta bäst i test när det gäller vattentäthet. Hittills har kläderna klarat totalt ösregn i flera timmar och att sonen vadat i vatten till knäna, så jag ger dessa ytterkläder högsta betyg! 

Jackan är ju turkos och gul, vilket jag definierar som hyfsat könsneutrala färger. Och så ser jag honom tydligt bland mycket folk! 

Jackan och byxorna tillsammans kostar 848:- tillsammans. Det är mycket pengar, men samtidigt så håller ytterkläderna mycket hög kvalitet, men kostar ändå inte lika mycket som Polarn & Pyrets jacka och byxor, som tillsammans kostar 1148:-. Det är ju bara 300:- skillnad, men när man lägger till allt annat – regnstövlar, mössa, vantar, yttertröja osv så kan det i slutändan handla om mycket pengar om man hela tiden handlar det dyraste – men inte nödvändigtvis bästa. På Polarn & Pyrets hemsida kan jag exempelvis inte se vilken vattenpelare dessa kläder har eller om sömmarna är tejpade, så jag skulle därmed faktiskt inte våga lita på att deras produkter skulle hålla samma höga kvalitet och vattentäthet som Kaxs. 

Kappahls/Kaxs vindtäta regnbyxor med 10 000 vattenpelare 

2 Comments

  1. Pingback: Ullens egenskaper - Ullguide - Maja Hurtigh

  2. Pingback: Naturgummistövlar för barn - Maja Hurtigh

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.