Prinsens namn

Om någon funderat över vad sonens namn är så är det Carl Filip Eugén Hurtigh

Extremt rojalistiskt, ja! Carl heter sonens pappa i förnamn, så därav det namnet. Filip är ju är också ett prinsnamn. Exempelvis i Disneys tecknade Törnrosa-film… ? Men såklart så har väl knappast någon missat att Sveriges äldsta prins heter Carl Philip. Från början tänkte jag att även sonen skulle heta Carl Philip med ph i början på Philip, eftersom jag själv heter Sophie i mellannamn, men när min bror skojade ”Jaha, så SEEEPEEE (C.P.E.) Hurtigh då eller? Höhö!” så byttes Ph-et snabbt ut mot F. 

Sonens tilltalsnamn är Eugén. Eugén hette min farfar – och även min pappa, samt bror – i andranamn. Så av det skälet så kändes det namnet naturligt, för mig, att lyfta fram som tilltalsnamn. Dessutom finns ju den svenska, så kallade ”Målarprinsen”, prins Eugén, så då blev ju hela namnet ett klassiskt prins-klingande namn. ?

Avslutningsvis så brukar jag sällan berätta exakt NÄR jag bestämde mig definitivt för att sonen skulle heta just Eugén, men det ska jag nu avslöja för er… ? 

Långt innan sonen fanns överhuvudtaget så bestämde jag mig. När animerade Disney-filmen Tangled/Trassel sändes på bio, år 2010 – och huvudkaraktären ”Flynn Rider” erkände för prinsessan att hans egentliga namn var ”Eugen” – så bara visste jag att om jag skulle få en framtida son så skulle han heta Eugén!

Hela namnets betydelse: 

Carl = Fri man (även ett annat namn för Oden)

Filip = Den starke/Kung 

Eugén = Ädel börd 

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.