Att handla smart

Att vara student och ensamstående kan verkligen kännas av när det är dags att handla barnkläder. 

Kläderna man köper passar kanske bara några månader, men barnet/barnen kan ju behöva byta kläder flera gånger varje dag, så kvantitet får vinna över kvalitet… Dock finns det sätt att handla kvantitet OCH kvalitet ur miljösynpunkt, även med låg budget. 

Om det är MYCKET kläder till ett mycket litet barn så kan man satsa på H&Ms 6-pack av bodys för 199:-. Då handlar man i deras miljöfokuserade serie Concious

Ett annat alternativ kan vara deras 2-pack av bodys för 99:-. 

Goa och mjuka byxor i barnmodell fann jag för 69:-/st på H&M i blått. Den färgen hittade jag inte nu, men nu hittade jag bland annat byxorna i grönt. Även dom från Concious-kollektionen. 

Så att handla miljömedvetet med lägre budget kan också fungera
. Handlar man neutrala baskläder så kan man ju sedan också satsa på enstaka plagg i dom något dyrare märkena för att blanda upp dom enklare baskläderna med lite roligare plagg. Exempelvis: en enfärgad byxa med en mönstrad tröja eller en enfärgad tröja med en mönstrad byxa. 

Jag är en riktig latmask på morgonen och när jag tvättar, så jag väljer oftast att köpa helvita bodys och blå byxor som baskläder till E. Då behöver jag inte fundera på morgonen eller sortera mer än vit tvätt/blå tvätt… Sen köper jag då kanske hellre färgglada – och kanske lite mer opraktiska, men fina – kläder att blanda upp med på helgen! 

Då springer E till spegeln i vardagsrummet och vi tittar på kläderna tillsammans och beundrar hur fin han är ❤️

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.