Vår morgonrutin 

Att komma ut genom dörren med barn är ett riktigt projekt, vilket förmodligen alla med egna barn är fullt insatta i. 

Att komma ut genom dörren med barn SJÄLV kan verkligen kännas som en fantastisk seger! Det är bannemig inte lätt alla gånger, alltså. En typisk morgonrutin för mig och E kan se ut ungefär såhär:  

07:00 Först vaknar E och väcker mig. Det brukar vara runt kl 07:00. Då (försöker jag vakna… Och sen) går vi upp och jag tar fram en tallrik med yoghurt till E, tar på honom haklapp/förkläde och sätter på iPaden så han kan titta på något på Barnkanalen-appen. 

07:20 Sedan sätter jag på kokvatten med två ägg i och kokvatten till kaffepressen. När det är gjort går jag och sminkar mig och tar på mig kläder. Lägger fram kläder till E att ta på efter frukost. Därefter går jag och stänger av kokvattnen och häller ut varmvattnet från äggen och häller på kallt vatten så äggen svalnar snabbt. Därefter häller jag över det andra kokvattnet över kaffet i kaffepressen. Sen häller jag över kaffet i min termosmugg (som jag sedan tar med till skolan) och tar fram äggen för att äta. 

08:10 När E och jag ätit klart (nu brukar klockan vara 08:10) så tvättar jag av honom allt kladd, byter blöja och tar på honom dagens outfit. 

08:25 Sen svänger jag ihop dom sista sakerna till mig (mina skolböcker, laddare, iPad osv) i min ryggsäck och till E i hans ryggsäck (regnkläder, regnstövlar, extrakläder osv) medan E leker. Sen tar jag på E och mig ytterkläder.

08:40 Och voila! Vi är ute! Vilken seger! 

Därefter går vi till förskolan och med lite tur är vi där 08:50-09:05, beroende på hur effektiva vi har varit med alla tidigare moment. 

Därefter börjar min dag! Då brukar jag gå till antingen universitetet eller till biblioteket och läser/pluggar/går på föreläsning.

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.