Dunjacka Kappahl 


Om ni söker en enkel, högkvalitativ vinterjacka – men till ett överkomligt pris – så kan jag rekommendera Kappahls dunjacka som har 90% dun och 10% fjäder, och därmed värmer kroppen riktigt bra i kylan. Själva materialet invändigt/utvändigt är gjort av 100% nylon, vilket visserligen inte är ett av dom bästa materialen ur miljösynpunkt, men som är ett slittåligt material som ändå andas. Modellen är figurnära och har bra följsamhet. Den enda nackdelen med denna jackan i ren funktion är att den inte på något vis är vattentät – vilket ju kan behövas i regniga Göteborg – men då är min plan att jag drar över min absolut vattentäta regnjacka (gjord av den bättre och mindre giftfria plasten polyurethan) från Lindex. Den har perfekt bredd och längd som gör att dom passar ihop. Tyvärr finns inte den till försäljning på hösten (whyyyyy?) utan bara på våren, men kanske ni redan har en jacka hemma att dra över? Annars är väl svaret att komplettera dunjackan med paraply dom mest blåsiga och regniga dagarna. ☔️

Personligen är jag väldigt nöjd med denna jackan hittills, och är glad att inte behöva lägga någon större summa på vinterjacka nu i höst. Jag har flera jackor sedan innan, men ingen av dom passar nu. 

Som om det inte var nog med positiv information om denna jackan så kan jag dessutom avslöja att den just nu har 25% hos Kappahl, så passa på 🙂

Hur går dina tankar om ämnet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.