Giftfria dockor? 

Underbaraclara skrev för några veckor sedan om att hon ser så få barn leka med dockor nuförtiden. 

Jag instämmer med detta, men tänker att anledningen till det handlar väldigt lite om att dockor nu anses tråkiga, utan att det handlar om att dockor ofta är gjorda av dålig plast, och därför är det svårt att hitta ett bra alternativ. 

Jag har hittills köpt två helt ekologiska och supersöta Waldorf-dockor (stoppade med ekologisk ull) till E samt en söt Pippi-docka i tyg (förmodligen polyestertyg, men i det fallet valde jag att bortse från giftet och främja den genusmedvetna barnuppfostran), men dom dockorna är han, ärligt talat, måttligt intresserad av. 


Waldorfdocka, Kokobello 


Pippi, BR Leksaker 


Rubens barn 

I sammanband med giftfria dockor så nämns ju också Rubens barn, men jag tänker att dom är snarlika Waldorfdockorna. Eller vad tycker ni? Dockorna är stoppade med polyester, men är gjorda i bomullstyg. Dessutom har dom särskilda dockor gjorda av ekologisk bomull. 

Jag tänker att det kanske vore enklare att motivera E att leka med leksakerna om han hade en mer verklighetstrogen docka att leka med, med olika kläder till dockan, säng och vagn… 

Dom giftfria bebisdockorna jag hittat hittills har inte riktigt stämt med vad jag söker, känner jag… 

Dockan nedan tycker jag stämmer bäst med vad jag söker nu samt mina önskemål gällande giftfrihet och genusaspekten, men med den dockan går det inte att byta kläder och så vidare, vilket ju är en del av det roliga med dockor, samt att den bara är 24 cm lång och jag var nog mera ute efter en naturtrogen bebis – både till utseende och storlek. 

Någon som har något supertips? 


Docka från Petit Chose, Krabat 

3 Comments

 1. Johanna Nordlund juli 16, 2017 at 01:09

  My idolls kanske? Finns inte att köpa än dock, men värt att ha koll på tror jag.

  Reply
  1. Maja Hurtigh juli 16, 2017 at 09:47

   Tusen tack för tipset! ??✨

   Den här gången handlade det ju om just ”bebisdockor”, och den dockbebisen jag ”nöjde” mig med var Corolle-dockan ? http://majahurtigh.se/2016/11/27/klassisk-blunddocka-corolle/

   Men My idolls var ju ett bra tips att ha istället för barbies, i ett genusperspektiv!
   Men är dessa dockor bra i ett ekologiskt perspektiv också? Jag kan inte hitta att det står något om det på deras hemsida! För handlar det om enbart genusperspektiv så gillar jag även Lottie Doll https://eu.lottie.com/collections/all och Lammily https://lammily.com/lammily-dolls/ ?✨

   Reply
 2. Pingback: Klassisk blunddocka, Corolle  - Maja Hurtigh

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.