Klassisk blunddocka, Corolle 

Jag sökte länge efter en giftfri docka till min son, men kände inte att jag kunde hitta en som stämde överens med vad jag sökte, nu när sonen börjat bli lite äldre. 

Nu har jag faktiskt hittat en väldigt fin docka som är helt i stil med vad jag sökt, och har bestämt mig för att det är gott nog för oss att dockan är skapt efter år 2007 och följer EU:s hårda standardkrav. 

Dockan jag till slut valde kommer från Corolle och är en klassisk blunddocka. Dockan finns utformad i stil med olika etniciteter och är otroligt söt! Den går även att tvätta i tvättmaskin (i tvättpåse) på 30 grader. Jag köpte dockan i den fysiska butiken Liten Karin, på Haga Nygata i Göteborg, men den finns även i flera internetbutiker, exempelvis på abc leksaker

Till dockan beställde jag även en dockvagn från Brio – som exempelvis finns på internetbutiken Lekmer – och är utformad som en modern, klassisk, barnvagn med svängbara hjul framtill

Båda dessa val känns inte bäst ur giftfrihets-synpunkten, men jag är väldigt nöjd med valen ur genusmedvetenhet-aspekten. För mig är det viktigt att min son blir en omtänksam person och närvarande pappa (om han väljer att bli pappa senare, men det vill jag gärna uppmuntra till eftersom jag självklart vill ha barnbarn, hehe ?) och en väg för att nå dit är då förstås att ge honom möjligheten att utveckla dom omhändertagande kvaliteterna han har – nu med dockan och dockvagnen. Sonen älskar ju bilar (vilket han redan har mycket av), så jag tänkte att en vagn – med fyra hjul ? – kanske uppmuntrar till lek med dockan

Hoppas ni fann dessa tips som bra och goda råd! Tipsa mig gärna tillbaka om ni finner andra fullgoda alternativ ❤️

1 Comment

  1. Pingback: Julklappstips till pojkar!  - Maja Hurtigh

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.