Kaffekopp Peruk från Oscar & Clothilde 


Det blir mycket inredning här i dessa dagar, men jag fick uppenbarligen ett ryck efter alla sjukdomar – som härjade hos oss för några veckor sedan – och gjorde en större, allmän, insats för att göra det lite hemtrevligt här hemma. Det kaaan också ha och göra med att julen ju är här nu och att det förutom jul även innebär att Es födelsedag snart är här. När jag försökte se ett kalas för E framför mig – bland alla flyttlådor – insåg jag att något behövde göras.

När jag och exet separerade så var det han som fick kaffekopparna. För mig har det betytt att jag inte haft riktiga kaffekoppar  i ett halvårs tid, utan att jag haft ojämna tekoppar att erbjuda kaffe i… Det är förstås inte katastrofalt, men jag i alla fall har letat efter kaffekoppar, lite sporadiskt. 

Ett tag funderade jag på att göra en storsatsning på Rörstrands populära Mon Amie-serie, men det kändes inte helt rätt för mig att köpa en så populär serie eftersom vad som är modernt idag snabbt kommer vara omodernt imorgon… Tråkigt att lägga så mycket pengar (179:-/koppen, dvs 2148:- för 12 st…) på något som kanske inte känns stilmässigt över en längre period, och så kanske det hade känts lite tråkigt att ha samma som alla andra. Dessutom har jag ju sekelskiftesstil hemma och innerst inne ville jag nog satsa på koppar som var i sekelskiftesstil också. Men blått och vitt är ju klassiska färger, så det var blåvita koppar jag sökte. 

Men gissa då om jag blev glad när jag såg att Oscar & Clothilde reade ut vackra kaffekopparna Peruk i 1700-tals sekelskiftesstil, som är maskindiskbara!?  

4 koppar kostade tidigare 379:- (redan då ett kap ju, i porslinsvärlden?), men nu hade dom sänkt priset så 4 koppar kostar 114:-! Jag fick ett ryck och beställde 12 koppar direkt. Så istället för att spendera 1137:- så la jag nu 342:- på 12 stycken blåvita kaffekoppar, i sekelskiftesstil. Så himla bra! 

2 Comments

 1. Sofie december 4, 2016 at 14:57

  Wow vilket kap! Och så snygga! ??

  Reply
  1. Maja Hurtigh december 4, 2016 at 19:34

   Eller hur! ? Jag är supernöjd ?

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.