Presenttips till pojkar! 

Underbaraclara skrev om Söner med handikapp, år 2013, och delade samma artikel alldeles nyligen på sin Facebook-sida igen. Artikeln handlar om att pojkar ges sämre möjligheter att kommunicera än vad flickor får, på grund utav oss vuxna. Jag är så glad över att hon skriver om detta! I år är detta något som jag har tänkt mycket på när det kommer till Es julklappar. 

I år kommer E att få en söt docka och en dockvagn i julklapp utav mig. Det känns så bra att kunna ge presenter till E som kommer hjälpa honom öva sig på att bry sig om och ta hand om andra. Han är verkligen redan ett omtänksamt barn, men det känns också roligt att jag är så medveten och uppmuntrar honom att utveckla dom omtänksamma sidor som han redan har. 

Traditionellt sett ges ju den här typen av leksaker till flickor, men varför skulle inte pojkar få samma leksaker? Pojkar borde väl också få öva upp sina omhändertagande sidor, även om flickor och pojkar är biologiskt olika? Om flickor och pojkar är olika så är det ju en ännu större anledning att uppmuntra pojkar att utveckla den sidan av sig själva? Pojkar som blir pappor borde väl lika väl som mammor få ha en omhändertagande sida av sig och kunna ta väl hand om sina barn? Ska bli spännande att se vad E tycker om sina julklappar, från mig, på julafton! ❤️

3 Comments

 1. Jennyjenny.se december 16, 2016 at 08:48

  Dra upp sin tröja, skulle det stå 🙂

  Reply
 2. Jennyjenny.se december 16, 2016 at 08:47

  Vår son fick en docka när lillasyster föddes och det blev direkt hans bebis. (Han var ju två år då). Så fint att se honom ta hand om ”bebisen” och till och med dra upp sin för att hans bebis också blev hungrig 😉
  Omhändertagande och empati är bra att öva på. Och man får jobba lite extra om man har en son 🙂

  Reply
  1. Maja Hurtigh december 17, 2016 at 22:36

   Åh, vad roligt att höra detta, Jenny! Då kanske det är en bra ålder att få sin första docka i 2-årsåldern! Får verkligen hoppas att E blir glad…! Det skulle göra mig så himla glad, eftersom jag älskar dockor, haha ?

   Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.