Vill du ha ett gott råd? 

Hur tänker ni när det gäller att dela med sig av idéer till andra organisationer eller privatpersoner? 

Jag vill påstå att jag är väldigt generös med goda råd. När jag har en bra idé så kan jag inte riktigt förstå varför jag skulle hålla inne med den, om jag vet att den kan göra gott för andra! Ibland ger jag även tips till andra som jag också vet kan ge nackdelar för mig själv, men jag kan liksom inte låta bli. Jag tänker också litegrann att ”what goes around comes around”. Har tilltro till karma 🙂 Jag tänker att om jag är frikostig med goda råd så kommer det gynna mig i längden – om inte direkt från den jag gynnat så kanske ifrån någon helt annan person. 

Hur gör ni? Delar ni era idéer hur som helst eller suger ni på karamellen tills ni tänker att ni kan gynnas av att berätta den? Tänker ni att era idéer ändå inte är nåt att ha, så att ni lika gärna kan strunta i att berätta dom? 

3 Comments

 1. Sofie december 21, 2016 at 13:16

  Spännande tankar! För mig beror det nog helt på vem/vad det gäller. Det är en sak om det gäller en vän och en annan om det gäller ett stort företag.

  Reply
  1. Maja Hurtigh december 21, 2016 at 14:16

   Vad roligt att höra! Spännande att vi tänker olika 🙂 men hur tänker du till vänner då? Ger du tips till vänner? Eller drar du dig för att säga vad du tänker? Berättar du ibland dina idéer i kassan till en butik eller skriver till kundtjänst eller behåller du tankarna inom dig själv? 😊 Det finns inga rätta svar här, men det är roligt att vi människor är så olika i hur vi tänker!

   Reply
   1. Sofie december 26, 2016 at 23:14

    Det är nog olika från gång till gång. Rätt spontant så ger jag nog tips direkt när jag kommer på det – oavsett vem det är till (tex vän eller om jag står i en butik och kommer på något).

    Om jag kommer på något som jag däremot inte DIREKT kan ge respons på så är det nog mer att det glöms bort! Jag har tex ett tips till Linas matkasse ang deras recept som jag hela tiden glömmer bort att maila dem om 🙂 och det är väl här jag tänker att ett stort företag säkerligen klarar sig ett tag till utan mitt dyrbara tips 🙂

    Reply

Hur går dina tankar om ämnet?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.