Jul i Göteborg 


Min julafton börjar alltid i Göteborgs Domkyrka! Där sjunger jag in julen tillsammans med min gamla kör och påminns om varför vi firar julen över huvudtaget. E satt stilla som ett litet ljus i publiken med min familj ❤️

Sedan blir det julgröt för alla som kan och vill, från kören, hos mina föräldrar! En tradition som började med min vän Jack – som inte var med i år! Men han bjöd från sång över telefonen från Långholmen i Stockholm, så han var närvarande för oss alla i hjärtat, i alla fall! 

Efter det så gick jag och hämtade paketen som jag inte fick med mig till kyrkan på morgonen. Då var tanken att E skulle få sova en stund med mina föräldrar, men det ville han inte… Det går ju inte att sova när det är julafton! 

Sen blev det en riktigt fin julmiddag med familjen. E fick se på ”Kan du vissla, Johanna?” och ”Karl Bertils Jul” på paddan. Tack och lov att paddan finns! 

Nånstans mitt i festmåltiden (som otroligt nog varade från kl 15:00-21:00…!?) så kom förstås tomten! Så himla mysigt ❤️ Jag hade förväntat mig att E skulle bli skräckslagen, men han var huuur lugn och glad som helst. Så insåg jag att vi har ju faktiskt läst om tomtar och julafton i en hel månad nu – och verkligen berättat att ”Idag är det julafton. Det blir fest idag, E kommer få paket och tomten kommer!” – så han var förstås helt med på noterna om vad som skulle hända. 

Hela julafton blev så fin! Som småbarnsförälder är man väl aldrig helt avslappnad när barnen är med (?) men vi hjälptes alla åt att roa E under middagen. 

I julklapp fick ju E en docka och en barnvagn av mig i julklapp. Han blev sååå glad! Det var verkligen en total succé, precis som tågbanan på hans födelsedag var. Jag tror han gick runt med vagnen hela kvällen sen, efter att han hade fått presenterna. ”Bebis” skulle sova, åka vagnen, äta banan, byta blöja, leka med bilar och allt möjligt som små bebisar tydligen gör, haha! Det känns som om E verkligen har växt med sin uppgift att ta hand om sin ”bebis”. 

Hoppas du också fick en fin och mysig dag med dina nära och kära! ❤️

God Jul och God fortsättning! ??✨

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.