Maja Hurtigh – Career test 

Under jullovet gjorde jag för nöjes skull karriärtestet career test. Och vilken smickrande profil jag fick! Jag blev faktiskt förvånad, även om jag helt kände igen mig i beskrivningen. Någonstans inom mig så förstår jag att jag i huvudsak är en Ledare, men har ganska svårt att se mig själv som det. Men med det här testet som bakgrund fick jag faktiskt själv en större förståelse för vem jag är och vart jag är på väg. I andra hand blev jag Harmoniker, vilket också stämmer överens med min egna bild av mig. Jag är absolut inte rädd för att säga min åsikt eller att det blir dålig stämning – så länge man kan prata om det efteråt och be om ursäkt till varandra eller åtminstone kunna prata om varför det blev som det blev och hur man kan undvika det i framtiden. Hur annars ska man kunna utvecklas och ta sig framåt? Harmonikern sägs trivas i etablerade industrier. I tredje hand blev jag Entreprenör. Det är så ironiskt, på sätt och vis. En av mina drömmar i livet just nu är att en dag få fast anställning – i enlighet med Harmonikern (en dröm för många realistiska unga…) – men som person är jag väldigt mycket av en entreprenör. Därför var insikten om att kanske söka mig till mindre organisationer/start-ups en bra vägledning för mig. Alternativt kanske acceptera att jag trivs bäst med projekt-/konsultuppdrag, fast på uppdrag från ett företag? Kanske ledaren i mig vill ge tydliga ramar, harmonikern vill ha tydliga ramar och entreprenören vill ha spänning? En glasklar men ack så svår kombination. 

Något annat jag fann intressant var att dom frågar om man blev en tydlig profil eller en mix av flera. Jag fick ju en viss procent av varje profil! Jag undrar vad det betyder för min person i arbetssammanhang? 
Gissa vem som tänker använda dessa grundtankar/idéer i sitt nästa PB/CV? ?

2 Comments

  1. Pingback: Vilken personlighetstyp är du? – Maja Hurtigh

  2. Pingback: Finbesök i staden  - Maja Hurtigh

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.