John Masters Organics

1) Honey and hibiscus hair reconstructing shampoo 2) Lavender & avocado intensive conditioner 3) Bare unscented distangler for all hair types 4) Rose & apricot hair milk 5) Sea salt spray with lavender

När jag var hos Victor Noblesse för att klippa mig så bad jag också om att få rekommenderat ekologiska och silikonfria produkter som skulle passa min hårtyp. Jag slutade med silikonfria produkter för 4 år sedan, men har sedan dess inte riktigt hittat ett schampo och balsam som jag trivts med, så resultatet har istället blivit att jag slutat använda balsam helt – vilket i summasumarum har gjort att mitt hår blivit snustorrt, stelt och konstant tovigt. De produkter som Victor Noblesse rekommenderade mig kommer från John Masters Organics, och jag måste säga att jag redan är otroligt nöjd. Efter bara första tvätten så kände jag en signifikant skillnad. Nu, några veckor senare, så är håret fortfarande torrt, men mycket, mycket mjukare nu än tidigare. Jag kan äntligen dra fingrarna genom håret igen! 

Från vänster till höger så är produkterna ovan: 1) schampoo för extra skört hår 2) leave in balsam 3) balsam 4) balsam att ha i handdukstorkat hår 5) och avslutningsvis en mild saltvattenspray med lavendeldoft. Produkterna doftar verkligen naturligt, milt och gott och fungerar långt över min förväntan! Så om du är på jakt efter bra ekologiska hårprodukter så kanske äntligen även ditt sökande nu är över. 

För den ofrälsta i tanken om silikonfritt schampoo så kan jag förklara att silikoner är väldigt små partiklar som når ut i våra hav och förstör våra fiskars liv – och sedermera även våra kroppar. Jag fick även dålig hy utav silikonprodukterna (eftersom partiklarna täpper till porerna). Om en vill övergå till ett silikonfritt schampoo så är det viktigt att man (innan man byter till ekologiskt) tvättar ur alla silikoner noggrant med ett sulfatschampoo – exempelvis Garnier Fructis. Tvätta håret, hårborstar, kammar och så vidare med sulfatschampot flera gånger (3-5 gånger) för att verkligen vara säker på att silikonerna lämnar hårbotten och längderna i håret. Sedan kan du övergå helt till dom silikonfria produkterna. 

Lycka till med din hårvård! ❤️

1 Comment

 1. Anna februari 28, 2017 at 08:39

  Hej!

  Jag började med silikonfritt och sk. SLS fritt sedan nyår och började då med deras produkter och övergick efter 3 veckor till balsammetoden. Jag bara älskar deras produkter, jag använder deras citrus & Neroli som både tvätt- och vårdande balsam. Jag kan starkt rek. deras ”Shine on”, ta en liten ärta, lägg i några droppar vatten så är det lättare att få det jämt och dra sedan igenom i håret.

  I längderna har jag emellanåt deras honey & hibiskus inpackning vilket är superbra för torra och slitna toppar. Varje morgon tar jag ca 2-3 dr av deras Argan olja och drar in i längderna. Ja, jag kan fortsätta i evighet att prata gott om detta märke. Synd bara att de är aningen dyr för många, men för mig är det värt sitt pris ändå! 😉

  Hälsning Anna

  Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.