HLR-kurs med Akutgruppen

Hjärt- och Lungräddning med Akutgruppen
Nu i veckan – mitt i allt kaos med sista arbetet med projektarbetet, och så vidare – så hade jag dessutom bokat upp mig på HLR-kurs (Hjärt- och Lungräddning), till i måndags! 

Det var ett så otroligt bra initiativ av familjen Westlund att boka in detta, för oss med små barn! Dom öppnade upp sitt hem för den här kursen, och även om jag insåg att risken för stress skulle kunna uppstå när jag bokade upp mig, för några veckor sedan, så kunde jag liksom inte låta bli. 

Om jag en gång fått en sån här kurs levererad rakt i knät en gång, struntat i det och sen upplevt en situation där jag egentligen hade kunnat göra skillnad så hade jag aldrig kunnat förlåta mig själv för att ha prioriterat skola eller jobb över en så viktig kurs som denna, så jag fick helt enkelt göra en god prioritering och värdesätta andra värden än eventuell ”framgång” den här gången

Nu känns det bra att ha lärt mig vad jag ska göra i en eventuell krissituation. Eller på sätt och vis känns det faktiskt lite värre, att faktiskt veta exakt vad jag bör göra i en krissituation, eftersom jag rimligtvis då borde kunna förvänta mig ett högre resultat av mig själv vid en möjlig olycka… Tråkigt då om man i en sådan situation ändå misslyckas med att rädda, för att man just råkar vara ”bara människa” och mänsklig. 

Fast framförallt känns det ändå bra för mig att veta vad jag kan göra i en krissituation eftersom jag ju är själv med E under större delen av tiden som jag är med honom. Om nånting händer så finns det nästan garanterat bara jag på plats, och då är det ju rimligt att jag faktiskt är utbildad i vad jag åtminstone borde göra i en krissituation – om E sätter i halsen, ramlar ner från ett träd eller är allvarligt sjuk, och så vidare. Jag skäms faktiskt över att jag inte lyckats ta tag i att gå en sån här kurs förrän nu. Jag har ju trots allt haft nästan 3 år på mig att gå den här kursen, sen jag visste att E skulle komma till världen… 

Men nu har jag alltså äntligen gått HLR-kursen! Nu vet jag hur man räddar liv. Två timmar fick jag avvara av mitt egna liv, och det tycker jag är en ovärderlig investering av sin tid. Det går alltså att boka kursen via Akutgruppen och är man 8-15 personer så betalar man bara femhundra kronor per person. Väl investerad tid och pengar för mig, känner jag. Kan verkligen varmt rekommendera detta för ALLA! 

HLR-kurs med Akutgruppen

Tusen tack, Karin och Mårten, för ett fantastiskt bra initiativ! 

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.