Bonusfamiljen 


Har ni sett serien Bonusfamiljen som går på SVT Play just nu? 

Bonusfamiljen är fylld med vardagsspänning och humor! Helt normala människor lyfts fram i sina mest ogynnsamma, men även fördelaktiga, vinklar. Serien är bland annat skriven och regisserad utav Felix Herngren, som även var en utav skådespelarna, manusförfattarna och regissörerna till serien Solsidan

Felix Herngren berättar för Expressen

– I en vanlig dramaserie så är det intressant med de stora dramatiska punkterna: Det stora grälet, det stora avslöjandet. Men det är kanske mer intressant att se vad som händer efter detatt den stora bomben har smält. Där hittar man vardagsdramat. Så ”Bonusfamiljen” går lite från vanlig dramaturgi på det sättet. Det handlar om vardagslivet, och då är de stora dramatiska händelserna inte lika viktiga egentligen, utan det är de livet däremellan som vi har försökt att skildra.

Dagens Nyheter skriver: 

Familjen Herngren – Clara, Felix och Moa – tog sina egna erfarenheter och gjorde en tv-serie av dem.

– De känslomässiga situationerna har vi upplevt alltihopa. Av det som faktiskt händer är det kanske hälften som är taget från oss, säger Felix Herngren.

Det var Clara Herngren som ursprungligen fick idén till ”Bonusfamiljen”. Hon hade länge sökt efter ett uppslag till ett tv-drama, men det var när hon i stället påbörjat en utbildning till terapeut med inriktning just på bonusfamiljer som hon fick idén.

Sydsvenskan skriver: 

”Bonusfamiljen” får minst två säsonger på SVT. Redan i höstas drog inspelningarna av den andra säsongen i gång. Och temat är så populärt att tv-serien till och med får en amerikansk version – ”Bonus family” – med NBC i ryggen. 

Om ni inte har sett Bonusfamiljen än så måste ni lova mig att se den nu! ?

2 Comments

    1. Maja Hurtigh april 14, 2017 at 22:19

      Visst är den! ? Så fylld av äkthet, igenkänning och värme ?❤️

      Reply

Leave A Comment

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.