Planer för framtiden 

Den senaste tiden har jag skrivit sparsmakat här, på bloggen. Förlåt för att jag inte har förvarnat om det! Det finns två anledningar till att jag har skrivit glesare under den senaste tiden och det beror på att… 

 1. Jag har haft för mycket att göra och haft för mycket stress omkring mig under våren. Nu försöker jag dra ner på stressen och ta det lugnt. Det är alltid ett nöje för mig att skriva här på bloggen, men därför vill jag också alltid se till att jag skriver när jag känner glädje och lust, så den glädjen får bestå. Nu innebär det för mig att jag måste dra ner på tempot lite och komma ifatt mig själv. 
 2. Att tänka egna tankar med en väldigt inkännande och uppmärksamhetstörstande 2,5-åring närvarande är i princip omöjligt, och eftersom han oftast somnar med mig numera och jag är föräldraledig större delen av veckorna, nu i sommar, så hinner jag sällan sätta mig ned och skriva en sammanhängande text. Därför är det bättre för mig att ta saker som det kommer, så jag inte orsakar mig själv onödig stress. 

Men vidare så hoppas jag också att ett annat fokus under en period ska hjälpa mig att få rätsida på mina tankar om framtiden! Det finns så många saker jag vill göra, men har just nu inte det exakta svaret på hur det ska gå till. 

Jag tror det är bra att göra andra saker än vanligt, i perioder, och ge sig själv lite tid att tänka och fundera över vad en vill och vart en är på väg. Det är då dem stora verken kommer till en. Om somrarna har jag – sedan länge – traditionen att läsa om alla Harry Potter-böckerna. Nu, under småbarnsåren och som ensamstående, så är det knappast något jag hinner, men jag ska nog försöka ta mig igenom i alla fall en av böckerna. Det fina med att göra det är att jag i början av läsningen ifrågasätter precis allt som har med magi att göra, men allteftersom kommer jag alltmer in i magins värld och plötsligt är det som om spärrade dörrar i mitt inre öppnar sig och det är som om jag plötsligt ser allt klart och tydligt. 

I sommar är alltså planen att jag mer ska ta saker som det kommer, jobba och kanske vara ledig några veckor. Målet är också att bli så pass lugn och ostressad i sinnet att jag blir uttråkad. När jag är uttråkad så kommer dem bästa idéerna till mig och jag nästan sprängs i bitar av längtan till att uppfylla mina planer. I stress är det lätt hänt att man låser sig själv, men i det stilla sinnet är det kreativiteten som börjar gå lös! 

2 Comments

 1. Mirre juni 20, 2017 at 12:06

  Vilken fin och trevlig blogg du har och så är det ju ibland räcker inte tiden till, vardag och sådant lär ju gå före så är det ju

  Reply
  1. Maja Hurtigh juni 24, 2017 at 17:10

   Tusen tack, Mirre! ?❤️✨

   Reply

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.