Våga ta till orda - som en influencer!

Tack vare feministisk utbildning och politisk aktivism, via sociala medier, så har mycket förändrats till det bättre för nuvarande och (förhoppningsvis) kommande generationer av kvinnor. 

Tystnadskulturen kring sexuella trakasserier och brott i nära relationer  – den mur som tidigare har skyddat förövare – är nu riven tack vare #metoo-kampanjen på sociala medier, vilket möjliggör för kvinnor att kunna hjälpa och stötta varandra på ett sätt som samhället aldrig tidigare har uppmuntrat på ett liknande sätt. Vi lever i fantastiska tider!

Cissi Wallin Blomberg skriver om hur 90- och 00-talister motverkar tystnadskulturen, gällande #metoo, på ett sätt som är helt olikt hur andra generationer har agerat.

Initialt så tänker jag dock att Wallin Blomberg är väldigt blygsam. Det är ju mycket tack vare många generationers arbete som dagens feministiska politik finns. Och det är tack vare 80-talisters – såsom Natashja Blombergs, Cissi Wallin Blombergs, Sandra Beijers, Clara Lidströms och Elaine Eksvärds, med fleras – politiska aktivism på sociala medier som yngre generationer har lärt sig om systerskap och feminism. Förarbetet krävdes, men 80-, 90-, och 00-talisterna tog politiken in i de sociala medierna, och där har den frodats och växt.

Våga vara som modiga 80-, 90- och 00-talister! Organisera dig politiskt, med hjälp av sociala medier. Lita på att systerskapet finns där! Och om systerskapet inte finns i din bekantskapskrets, så våga vara den första som initierar till att skapa det. Sträck ut en hjälpande hand till den som du tror kan behöva det. Försök vara en bra vän.

Våga ta till orda – som en influencer! Var den förändring du vill se i världen och använd dig av din yttrandefrihet. Din röst gör skillnad.