#forumförförtryckare

De senaste dagarna så har det dykt upp ett antal nya upprop i mediesfären, relaterade till #metoo-kampanjen. Det handlar alltså om sociala medier-kampanjen #visjungerut för sångerskor, kampanjen #tystnadtagning för skådespelerskor och #medvilkenrätt, för kvinnliga jurister

Kvinnor samlas i stora nätverk för att slå hål på tystnadskulturen. Systerskapet har aldrig varit så påtagligt som det är idag, och av någon anledning så är det så lätt att då tillfälligt plötsligt få för sig att tänka tankar i stil med: ”Hurra, nu kommer allt att förändras! Imorgon kommer den här fruktansvärda våldtäkts- och tystnadskulturen att vara ett minne blott.”. 

Men ack, så fel en kan ha.

För att undvika risk för åtal om förtal eller dylikt så censurerar jag personers namn nedan. 

I inläggen nedan så framkommer det att Sveriges största sociala medier-forum, för klassisk musik, har censurerat bort delade inlägg i gruppen som handlat om #metoo-kampanjen och #visjungerut-kampanjen. 

Mårten Falk delade #metoo-artiklar i gruppen, och moderatorn för gruppen har alltså tagit bort inläggen från forumet. 





Vad är då reglerna för den här väldigt hårt nischade gruppen? Jo, såhär väldefinierade är de heliga gruppreglerna: 

Ett fåtal kvinnor har vågat ifrågasätta censureringen i gruppen, men de får inte mycket till gehör bland alla tillrop från dessa mycket kränkta män som har tvingats utstå att LÄSA om förtrycket som kvinnor utsätts för. Ve och fasa! Kan någon ens föreställa sig det förtryck som dessa män har tvingats utstå? 

Vem tycker synd om moderatorn? Vem tycker mer synd om moderatorn än om alla de miljontals förtryckta kvinnor som finns, världen över? De förtryckta kvinnor som inte ens får lov att yttra sig om att de är förtryckta. 

UPPDATERING: Moderatorn arkiverade gruppen och den som söker med ljus och lykta efter en ny och bättre grupp får gärna gå med i gruppen Klassisk Musik