Nu är det jul igen

Jag älskar julen. Jag älskar att julbaka, handla julklappar och finna festliga kläder till julafton. Men julstressen vill jag inte ha!

När jag studerade klassisk sång så började vi öva på julsånger – inför alla jul- och luciakonserter – redan i slutet av september. Att handla julklappar och julbaka och annat är en omöjlighet när julkonserterna står för dörren, och än mindre att handla julklappar dagarna innan julafton. Jag lärde mig tidigt att ha handlat alla julklappar redan i början av oktober. Allt annat än det gav maximalt med julstress. För att uppnå julmysen och slippa julstressen så har jag alltså lärt mig att ta till lite olika knep.

Julfira lagom mycket

Nuförtiden är jag en välrutinerad julfirare! I sovrummet stoltserar en egen jullåda, som öppnas helgen före första advent. Minimalt med spring till källaren utlovas alltså.

Julpynta lagom

Julpyntet i lådan är noga utvalt och är i lagom mängd! En julstjärna strålar i sonens barnrumsfönster och en ljusstake tindrar i vardagsrumsfönstret. Några väl valda ulltomtar kikar fram ur olika hörn, här och var, och ett litet änglaspel glittrar på vardagsrumsbordet. Ungefär tusen värmeljushållare är utplacerade i köket. En kökshandduk med en tomte på och ett julrött förkläde, med volanger, har dekorativt hängts fram på en krok.

Julbaka lagom

När det gäller julbak så köper jag några lådor av pepparkakshjärtan från Göteborgsfabriken, och inhandlar några färdiga glasyrtuber och några non stop-påsar i närmsta matbutik. Ja, för visst räknas det också som julbak! Det bästa med det är att man kan både baka och äta kakor varje dag. Både till frukost, lunch och middag!

Julhandla lagom

Sonens julklappar (och födelsedagspresent) beställde jag på nätet för tre veckor sedan. En kom bort på posten och har utlovats komma fram i tid, men resten står i hallen och väntar på presentpapper och lite jutesnören. Alla vuxna i släkten får köpa julklappar till sig själva.

Julstressa lagom

Men i ärlighetens namn så julstressar jag väl också ändå. Exempelvis pressar jag in luciakonserter, julfester och möbelsnickrande (som min fantastiska familj hjälper mig med!) i december-schemat. Men på sonens födelsedagskalas, här hemma, bjuder vi på närmsta bageriets tårta och korv med bröd från närmaste matbutiken, runt hörnet. För det blir såklart ändå mycket att hinna med i jultider, men jag gör allt för att hålla julstressen utanför dörren. Vardagskaoset pågår ju som vanligt, och i den mån som går så vill jag gärna att julglädjen ska få stå i fokus i mitt hem!

December handlar om julen!

Få av oss vill väl läsa om något annat än julen, nu i december? Vi är fullt upptagna med att jaga julkänslan, och vill inte bli störda i vår jakt på jullyckan.

Därför så vilar majahurtigh.se också litegrann nu, under december. Kommunikationskriser kan vi reflektera över i januari istället.

Julmys med mig på instastories!

Så därför bjuder min instastories majahurtigh istället på en livesänd julinstagram-kalender! Här sjunger jag julsånger ända fram till julafton – i tomteluva och med tända ljus.

Tanken är att försöka sprida vidare lite julglädje, julmys och jullugn vidare till dig. För för mig handlar julen om familjen, maten och musiken. Det handlar om att stressa ned och bara julmysa. Den julkänslan vill jag förmedla till dig med! Så om du känner att du vill ha mindre julstress och mer julmys under december så kika gärna in på instagram varje dag för att få lite julmys med mig.

God instastories-jul!

Leave A Comment

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.